Varför inte byta ut den vanliga taco middagen med en tacopaj. 
Servera med en krispig sallad och njut. 
Enkelt och väldigt gott. 


Så här gör jag :

Sätt ugnen på 225 grader.

Till pajen :
500 - 600 g valfri färs -  nöt/bland/vegetarisk
1 påse - a 30/40g tacokrydda 
1 dl vatten 
2dl creme fraiche - naturell eller smaksatt 
3 dl riven ost 
Ca 5-6 st körsbärstomater

Pajskal :
150 g smör - kylskåpskallt
3 dl mjöl
1-2 tsk vatten 

Gör så här : 
Skiva smöret i mindre bitar
Hacka ihop smör och mjöl så att det blir en smågrynig massa, eller kör ihop det snabbt i matbererdare. Tillsätt vatten och arbeta ihop en deg. 
Tryck/kavla ut degen i en pajform (24 - 28 cm i diameter.) 
Nagga degen och ställ i kylen ca 30 minuter.

Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter och ta ut. 

Fräs färsen så att den tar färg.
Tillsätt tacokryddpåsen, vatten och fräs ytterligare en stund tills färsen känns klar. 

Blanda creme fraiche med 1 dl av den rivna ost i en skål. 

Häll färsen i pajskalet.
Bred creme fraiche/ost röran försiktigt över färsen.
Lägg på resterande ost, dela tomaterna i halvor och lägg dem över osten. 
Grädda i mitten av ugnen tills osten har fått en fin färg på ytan. 
Ca 20 - 25 minuter.
Låt svalna så att pajen hinner sätta sig. 
Servera med majs och en krispig sallad.
Smaklig spis :)